Support » Licens- och kundfrågor

Licens- och kundfrågor

Här hittar du mer information kring våra licenser, licenskoder, beställningsvägar samt hur våra Widgitsymboler får användas.

Våra licenser

Våra symbolprogram In Print, Symwriter, By Choice och First Keys 3 säljs med licens. Det innebär att man samtidigt får ha programmet installerat i så många datorer som man har köpt licens för.

Om till exempel Storskolan köper 5 licenser av In Print har Storskolan då rätt att installera In Print i 5 datorer med samma licenskod. De kan ominstallera programmet i ny dator om det avistalleras i den första datorn eller om den första datorn skrotas.

En licenskod gäller för en och samma fysiska adress. Om vi tar Storskolans exempel igen innebär det att när Storskolan köper 5 licenser av In Print får alla 5 licenserna bara installeras på Storskolans fysiska adress, Skolvägen 11.

När man väl har en licenskod (grundlicens) och beställer fler licenser (tilläggslicenser) för att kunna installera programmet i ytterligare datorer behöver man endast betala ca halva priset mot att köpa en licens till en ny adress (grundlicens).

Vid behov av en större gemensam licens till flera olika adresser kontaktar ni oss.

Hur man beställer produkter

Det vi behöver veta när ni beställer en produkt av oss är:

• Vilken produkt/er gäller det? (Artikelnummer)

• Var ska produkten användas och finns produkten där sedan tidigare?

• Vart ska produkten skickas? (Leveransadress)

• Vart ska fakturan skickas? (Fakturaadress)

• Ev. fakturareferens

Du kan göra beställningen via telefon (013-712 70), via mejl (info@symbolbruket.se) eller via webbshoppen här på hemsidan.

Behöver ni veta hur många licenser ni har köpt?

I vårt licenshanteringssystem kan vi se hur många licenser som ni har köpt in till er fysiska adress.

Det är enklast för oss att ni har er licenskod/registreringskod redo när ni kontaktar oss för att ta reda på detta. Denna hittar ni på baksidan av programmets förpackning eller på ett licensdokument från oss. Har ni inte den, se nedan hur ni gör då.

Hittar ni inte er licenskod?

Det kan hända att man tappar bort sin licenskod som man får med våra program när man köper dem. Den finns antingen på baksidan av programmets förpackning eller på ett licensdokument. Koden består av antingen 4x4 bokstäver eller 6x4 bokstäver (xxxx-xxxx-xxxx-xxxx eller xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx-xxxx).

Vi kan oftast hjälpa er med att återfå koden om ni fortfarande inte hittar den så länge ni har köpt programmet direkt från oss.

Hittar ni inte er CD-skiva?

Det kan hända att man tappar bort CD-skivan som innehåller det program man köpt. Gäller det programmen InPrint 3, SymWriter 2 eller First Keys 3 kan du ladda ner programfilerna här på vår hemsida för installation. Gäller det In Print 2 eller By Choice kan endast uppdateringar laddas ner fritt från vår hemsida. Kontakta oss så hjälper vi dig åt återfå installationsmedia för dessa eller någon av våra övriga produkter.

Hur får man använda Widgitsymbolerna?

Hargdata AB har copyrighträtt på Widgitsymbolbasen med svenskt innehåll.
Det innebär att alla som säljer produkter som innehåller Widgitsymboler i Sverige har avtal med oss.

Inom den egna arbetsplatsen (en fysisk adress) där licens finns får Widgitsymbolerna användas fritt. Ni får använda Widgitsymbolerna utanför er arbetsplats så länge ni inte tar betalt och materialet inte innehåller fler än 100 symboler. Det ska också finnas en copyrighttext (enligt nedan) på materialet som sprids utanför er arbetsplats.
Widgitsymboler © Widgit Software/Hargdata 2017 | www.symbolbruket.se

Ni får gärna använda Widgitsymbolerna i olika projekt eller material så länge ni kontaktar oss först och berättar vad ni vill göra.